iKot.be voor huurders

De grootste kotwebsite van Vlaanderen en Wallonië

iKot.be voor huurders

Voor wie is iKot.be

(Aankomend) studenten

Als student heb je best wat keuze waar je gaat wonen. Kies je voor een kot? Dat kan een kamer zijn in een woning of zelfs bij een gezin thuis. Of ga je voor een kot in een studentencomplex? Wil je groter wonen? Dan is een studio of een appartement ook een mooie optie.

Young professionals

Ben je al aan het werk en zoek je een starterswoning? Ook als niet-student kun je een kot, studio of klein appartement huren via iKot.be.

Koppels en vriendengroepen

Wil je gaan samenwonen met je lief? Check onze studio’s en appartementen. Of ga met een groep vrienden op zoek naar woningen met meerdere vrije koten.

Uitwisselingsstudenten

Zoek je voor een paar maanden een kot? Bijvoorbeeld als uitwisselingsstudent in België of omdat je stage moet lopen? Op iKot.be vind je koten die je tijdelijk kunt huren.

Studenten die kot willen onderverhuren

Ben je een tijdje weg en is jouw kot vrij? Dan is onderverhuren een goede optie. Bij iKot.be bied je gemakkelijk en gratis je kot aan.

Studenten die huis willen delen

Heb je een huis en heb je kamers vrij om te verhuren? Bied ze gratis aan en vind snel toffe huisgenoten.

Wat mag je van ons verwachten

Groot aanbod

Meer dan 14.000 kotbazen plaatsen hun koten, studio’s en appartementen op iKot.be.

Zoekertjes up-to-date

Ons team controleert alle zoekertjes. Bovendien verdwijnen de oude automatisch. Zo vind je alleen nieuwe koten op iKot.be.

Serviceteam at your service

Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Stuur ons dan een berichtje. Ons serviceteam helpt je graag verder.

Gratis melding van nieuw aanbod

Staat jouw droomkot niet tussen ons aanbod? Kies je stad en de maximale huurprijs. Zodra er een kot wordt geplaatst dat voldoet aan jouw eisen, ontvang je een gratis melding.

Huurcontract

Rol van iKot.be

iKot.be brengt huurder en verhuurder bij elkaar. Na het eerste contact raden we je aan om de woonruimte te bezichtigen voor je een huurcontract tekent. Kijk het ook grondig na voordat je tekent.

Domicilie in België

Een domicilie is het officiële adres waar je ingeschreven staat. Dat kan een andere plek zijn dan waar je woont. Zo hebben veel studenten hun domicilie thuis. Ook al brengen ze de meeste tijd door op hun kot.

Contractduur

De meeste huurcontracten voor koten zijn voor tien of elf maanden. Twaalf maanden is minder gangbaar, omdat de meeste studenten in de zomer naar huis keren. Naast deze standaardcontracten biedt iKot.be ook tijdelijke koten aan. Die kun je dan, in samenspraak met de kotbaas, voor minder dan tien maanden huren.

Woningtypes op iKot.be

Er zijn verschillende soorten koten. Zo heb je woningen die alleen uit koten bestaan. Of je woont in bij een kotbaas. Daarnaast zijn er ook koten in grote studentencomplexen.

Een studio is wat groter dan een kot. Vaak heb je een eigen lavabo of keukentje. Er zijn zelfs studio’s met een douche of wc die je niet hoeft te delen. Wil je nog wat groter wonen? Dan kies je het best voor een appartement waar alle faciliteiten aanwezig zijn.

Wat vinden anderen van iKot.be

iKot reviewer
Judit (19) uit Gent
— Kotzoekende op iKot.be

“Nice website, at the first viewing we rented the room ”

iKot reviewer
Kris (19) uit Brussel
— Kotzoekende op iKot.be

“VERY GOOD perfect that you can filter all the rooms. ”

Hoeveel kost iKot.be?

iKot.be werkt met een reactiepunten. Wil je op alle koten kunnen reageren? Kies dan voor reactiepunten. Leuk weetje: op de koten in de spotlights mag je altijd gratis reageren.

10 Credits

With 10 credits you can reply 10 times

€NaN €13.95

25 Credits

With 25 credits you can reply 25 times

€24.95 €17.95

50 Credits

With 50 credits you can reply 50 times

€49.95 €19.95